JURNAL DE PESCARI | CU EUGEN SI PETRE GERMAN

105

La sfaristul lunii aprilie a avut loc la Periprava prima etapa a Campionatului National Neumarkt – Divizia Master, iar specia tinta a fost stiuca. Singura experienta anterioara pe aceasta locatie era etapa de anul trecut si tinand cont de aceasta mi-am pregatit o trusa de spinnerbaiti bine pusa la punct.

In prima mansa am intrat pe incinta cu apa limpede si aspect de “japse”. Am pescuit in permanenta miscare, tatonand locuri noi, folosind un combo Daiwa Steez de baitcasting, fir textil Stroft nr.3,  iar ca naluci –  spinnerbaituri de 11gr cu doua palete, cu skirtul white-chartreuse si fire-tiger. Am reusit sa punctez cu 31 de stiuci, una dintre ele masurand 105cm, reprezentand noul record de dimensiune al Campionatului National de Spinning.

A fost a-17-a captura a primei manse, dar pana la ea punctasem numai cu stiuci de maxim 68cm. Imediat dupa atac, desi am fost surprins de forta cu care pestele lupta, am reusit s-o aduc destul de repede la barca, unde m-am confruntat cu o problema delicata: stiuca nu incapea in minciog. Dupa doua-trei incercari esuate, eforturile mele au starnit amuzamentul lui Sabin care m-a sfatuit “prieteneste” sa folosesc gafa. In cele din urma am reusit s-o introduc cu capul in minciog, am lasat lanseta langa mine si am apucat-o cu mana dreapta de coada, reusind s-o ridic in barca.

Urmatoarea provocare a fost extragerea spinnerbaitului din gura stiucii, deoarece forta cascatorului era insuficienta pentru a-i departa falcile. In cele din urma am reusit sa speculez momentele scurte in care stiuca deschidea gura pentru a incerca sa respire.

Cunoscand grija administratorului pentru astfel de capturi, m-am deplasat imediat la punctul de masura, unde – beneficiind de intelegerea lui Cristi Bunghez, care se afla la masuratoare – pentru care ii multumesc, am inmanat stiuca arbitrului pentru masurare, eu fiind nevoit sa raman in barca din cauza accesului greoi catre mal. La introducerea in jgheab, arbitrul a avut o surpriza, deoarece pestele depasea lungimea acestuia, necesitand o procedura mai “speciala”.

In 2007, in etapa de la Rogojesti am reusit sa punctez cu 248 de capturi, record de numar de pesti intr-o etapa care nu a fost egalat pana astazi. Cu toate acestea, captura de la Periprava este mult mai importanta pentru mine intrucat a fost prinsa cu o naluca BERTI.

Premiul pentru Cea Mai Mare Captura a fost oferit de catre firma Relax Spinning Expert, care mi-a completat trusele cu “gume” pentru etapa care urmeaza la Sarulesti si careia ii multumesc si cu aceasta ocazie.

Din pacate, calitatea pozelor cu stiuca nu este una grozava, deoarece majoritatea sunt capturi de imagine din filmarea realizata de Radu Silea, de la F&H Channel, care se afla la acel punct de masura si care – spre sansa mea – a filmat intreaga scena a masuratorii.

 

Sunt 2 comentarii la acest articol

Leba says:
05/15/2012

Frumos crocodiulul! 😀

Emilian says:
05/15/2012

Esti un maestru desavarsit !
La si mai multi si la mai mari. Numai bine si continua cel putin tot asa.

Adauga un comentariu