JURNAL DE PESCARI | CU EUGEN SI PETRE GERMAN

ROMANIAN TOP LURE BRAND

Zilele trecute am “capturat” din cutia postala numarul Februarie 2015 al prestigioasei reviste britanice TackleTradeWorld. Pentru cei care nu stiu despre ce e vorba, TTW este cea mai importanta revista din lume dedicata integral business-ului din domeniul pescuitului.

In numarul cu pricina, a sosit randul tarii noastre spre a fi protagonista rubricii “MARKETS IN FOCUS”, o rubrica in care abonatii din Romania  (importatori, distribuitori, retaileri si producatori, precum si entitati media din domeniul halieutic) au fost invitati sa raspunda la cateva intrebari stranse intr-un scurt chestionar despre pescuitul de la noi.

Intre cele 10 intrebari, si-a facut loc si una pentru care existau toate premisele sa ne intereseze in mod direct… “Which are the top lure brands?”, intr-o traducere libera, “Care sunt cele mai bune branduri de naluci?”. Recunosc, in momentul in care am stiut ca aceasta rubrica va fi dedicata tarii noastre, mi-am pus intrebarea daca vom regasi BERTI printre brandurile indicate de catre “votanti”.

Am avut placuta surpriza ca numele BERTI sa apara pe primul loc in topul brandurilor nominalizate de catre respondentii din Romania la aceasta categorie, iar o privire scurta asupra numelor aflate de la locul al doilea in jos ne pune intr-o ipostaza deopotriva ametitoare si magulitoare.

Multumim tuturor acelora care ne-au votat; pozitia ocupata in acest top ne onoreaza si ne obliga in egala masura.

Nu as vrea sa trec insa peste acest mic dar important eveniment din scurta noastra istorie fara a le multumi pescarilor romani de spinning pentru increderea cu care au folosit nalucile pe care noi le producem. Caci pentru ei le producem! Iar daca ei nu le foloseau cu incredere, acest top ar fi aratat cu siguranta altfel. Daca am reusit sau o sa reusim vreodata sa ii convingem ca pestii prinsi cu o naluca produsa de noi merita o noua sansa la viata, inseamna ca ne-am indeplinit pe deplin obiectivul.

De-a lungul anilor, am primit in nenumarate randuri sfatul de a creste preturile produselor noastre. De cele mai multe ori de la oameni mult mai priceputi la business decat noi. Am preferat sa mentinem un raport pret/calitate care credem ca este unul dintre cel mai bune de pe piata de pescuit din Romania. A fost felul nostru de a ramane mereu aproape de pescarii de spinning si de a le multumi pentru modul in care au apreciat produsele BERTI. Am ales sa muncim mai mult pentru a castiga la fel, ocupand astfel un loc in trusele cat mai multor pescari de spinning de la noi din tara. Nu am uitat nici un moment ca, atunci cand am deprins aceasta pasiune pentru manufacturarea nalucilor, am facut-o intr-o mare masura din cauza faptului (astazi cred as putea spune datorita faptului) ca nu aveam cu ce sa pescuim. Nu este o gandire “business”, dar este ceea ce ne-am propus atunci cand am pornit la drum.

Pozitia din “Top Lure Brands” realizat de TTW in Romania a fost castigata in egala masura de noi si de dvs. VA MULTUMIM!