JURNAL DE PESCARI | CU EUGEN SI PETRE GERMAN

INCEPUT DE SEZON

In sfirsit primavara a aparut! Dupa cea mai grea iarna a ultimilor ani debutul in noul sezon de pescuit s-a lasat asteptat mai mult ca niciodata. Si pentru ca in spinning primavara este anotimpul salaului, jumatatea lui martie ne-a gasit pe lacul de la Valea Argovei, locul de desfasurare al primului concurs din master. Desi la prima iesire am fost nevoiti sa induram o vreme ostila cu vint puternic si foarte rece, desi am pescuit intr-o apa de numai 3-4 grade am reusit totusi sa ne intilnim si cu citiva “vargati”.

primavara

In urmatoarele iesiri conditiile au fost din ce in ce mai bune iar rezultatele rezonabile. Oricum  cred ca primavara asta, dupa atita asteptare, suntem cu totii mai ingaduitori cu vremea, mai putin exigenti cu temperaturile mai dispusi la compromis cu vintul.

Personal, mi-am propus ca in acest sezon sa incerc sa-mi insusesc cit mai bine tehnicile de baitasting.

primavara07
Acest lucru se datoreaza faptului ca in ultima vreme am facut o adevarata pasiune pentru  pescuitul bassului si pentru competitiile din bassmaster. Si pentru ca toate lansetele de baitasting care mi-au trecut prin mina pina acum au avut o soarta cruda fiind maltratate si transformate in bete de spinn am apelat la ajutorul si experienta prietenului meu  Gabi Udila (gabie rodbuilding- tel 0727379089).

primavara01

Am scos din dulap blancurile care zaceau demult uitate, am ales unul care mi s-a parut mai potrivit,  l-am trimis cu curierul la Craiova la Gabi de unde s-a intors in citeva zile transformat intr-o adevarat adevarata lanseta custom. Si…si-a demonstrat calitatea cea mai importanta inca de la prima iesire: PRINDE!

primavara00

Si tot cu o legatura tangentiala cu bass-ul si baitastingul am decis ca incepand din acest an sa pun la punct o linie de productie de SPINNERBAITURI CU JIGUL FIXAT PE AX SI SKIRT SILICONIC. Am achizitionat matrite, skirturi siliconice, elastice de fixare, cirlige speciale….. si toate cele necesare si m-am apucat de treaba. Sper ca stiucile si somnii nu vor ramine insensibili.

primavara02
Le-am prezentat la targul SUPERPESCAR, alaturi de celelalte noutati ale primaverii:

primavara05
DOLI si LINX GIGANT
Pentru ca tot mai multi pescari de stiuca ne-au solicitat variante mai mari ale modelelor LINX si DOLI, am realizat aceste modele in varianta gigant. Sunt disponibile in diverse variante de culori, avand greutatea de 16 grame si lungimea de 95 mm.

primavara06

HEAVY BLADE
O cicada noua cu un design mai apropiat de natural, mai atent la detalii si echipata cu ochi 3d de tip ‘’real eyes’’. Principala diferenta dintre modelul nou si cel clasic este plusul de greutate al variantei heavy blade necesar pescuitului in ape adinci sau in conditii de vint puternic: 7 grame fata de 4 pentru numarul unu , si 14 grame fata de 7 pentru numarul 2. Numarul 2 este echipat cu doua cirlige duble pozitionate la extremitatile nalucii.primavara03

CANDY PERCH
Oscilante de mici dimensiuni si foarte viu colorate, destinate bibanilor si nu numai. Dupa multi ani in care le-am folosit exclusiv pentru uz personal, ele vor fi disponibile in curand in catalogul nostru si in varianta extra-lestata.

primavara04