JURNAL DE PESCARI | CU EUGEN SI PETRE GERMAN

DUPA RAPITORI LA NEO MARMARAS – august 2005

Dupa un an de munca, o vacanta este binevenita Impreuna cu prietenii Bogdan si Mihai, anul acesta am ales ca loc de relaxare statiunea  Neo Marmaras din regiunea Halkidiki, Grecia. Asa cum este natural, lansetele si trusele cu naluci ne-au insotit si in aceasta calatorie.

grecia33

Am cautat cu inversunare informatii despre speciile de pesti rapitori din apele marii Egee, despre metodele de pescuit, despre momelile artificiale cele mai potrivite, despre locurile cele mai bune… etc. Din pacate, localnicii nu erau prea dispusi la comunicare, fie din nepricepere, fie din secretomanie. Oricum, nu ne-am descurajat, iar oferta mare de linguri si voblere din magazinele de profil ne-a dat sperante.

MISU

Am pescuit in special din barci inchiriate, in jurul unei insule nelocuite, urmarind conturul acesteia, cu lingurile cu care pescuiam si la noi, la stiuca si pastrav, la avat si biban, si asa cum stiam noi… alternand momente de tractiune continua cu stopurile, pentru a permite lingurilor sa plonjeze in adancul marii, si cu « jocuri » mai fine sau mai ample pe verticala.

EUGEN

Nalucile castigatoare au fost oscilantele grele si mici (in general, modelele cu care pescuim la pastrav si avat), in special nickelate (pestii prada erau un fel de aterine), si rotativele.

grecia11

Varietatea speciilor, a formelor si a culorilor a facut ca pescuitul sa fie extrem de interesant si atragator. Rezultatele au fost multumitoare tinand cont ca era prima experienta de spinning in apa sarata.

grecia39

Acest lucru avea sa ne fie confirmat si de faptul ca toata lumea ne spunea ca suntem norocosi ca am prins asa bine. Captura excursiei a fost realizata de Bogdan- un peste de aprox 2 kg.(o specie aperciata si de localnici)- la oscilanta Banana nr.1, nickel.

BOGDAN