JURNAL DE PESCARI | CU EUGEN SI PETRE GERMAN

CUPA COPIILOR ARROW-LINEAEFFE

CUPA COPIILOR este un eveniment cu traditie. Participantii de la primele editii probabil ca folosesc deja  multifilament si naluci. Mi-e greu sa spun exact la a cata editie se afla, dar pot sa afirm cu siguranta ca este un eveniment iubit si apreciat de cei mici.

ARROW01

M-am convins duminica trecuta, cand mai mult de jumatate din perimetrul lacului “Cocioc” din Parcul Tineretului era ocupat de cateva sute de copii veniti la pescuit.

ARROW06

Alaturi si de ceilalti colegi din Clubul de pescuit sportiv Drill am hotarat sa participam impreuna cu copiii nostri : Maria, Aida, Rares, Sabina, Zara, Cezar, Mihai si Andrei la acest mini concurs.

ARROW08

Sabina si Zara – gemenele mele- stau foarte bine la pregatirea teoretica, pentru niste copii de aproape patru ani. Micul lor univers cuprinde -cu sau fara voia lor- alaturi de jucarii obisnuite, lansete si mulinete, lingurite si twistere, reviste si filme despre pescuit, carti si tablouri cu pesti. Spre exemplu, pot sa va spun ca ii cunosc foarte bine pe indigen, curcubeu si fantanel.

ARROW04

Cu toate acestea, pentru ele participarea  la Cupa Copiilor a reprezentat debutul.

ARROW07

ARROW09

A fost pentru prima data cand s-au jucat cu adevarat de-a pescuitul cu echipament complet: cu undita cu pluta, carlig si viermisori si cu pesti adevarati. Si a fost extraordinar. Fiecare mini captura era primita cu urale si chiote de bucurie si emotie. Alaturi de copii pescuitul a fost altfel… a fost mai frumos. Cu siguranta in vacanta din acest an vom repeta aceasta experienta.

ARROW03

Participarea numeroasa la acest eveniment este incurajatoare. Este important sa inteleaga tot mai multi ca pescuitul este antidotul impotriva poluarii care ne sufoca si stressului, ca pescuitul poate fi evadarea din urbano-dependenta promovata in mod neintentionat dar gresit de catre societate.

ARROW05

Mergeti cu copiii la pescuit, timpul petrecut in natura va lucra in folosul lor toata viata.

ARROW02