JURNAL DE PESCARI | CU EUGEN SI PETRE GERMAN

LUCKY REDTAIL – o noua provocare pentru stiuci

Realizarea de naluci sau modele noi este una dintre preocuparile noastre prioritare: avem in permanenta naluci pe care le testam impreuna cu prietenii nostri inainte de a le include in oferta. Anul trecut am testat o oscilanta noua, i-am ajustat curbura si nervura in forma literei “V” pana a ajuns la o evolutie ideala atat pe tractiune continua cat si pe cadere si care ne-a adus rezultate notabile, atat noua personal cat si celorlalti “testeri” de ocazie. Pe tractiune continua, lingura balanseaza stanga-dreapta mentinandu-si varful pe aceesi directie , iar pe cadere are o evolutie “nervoasa” dar de amplitudine mica, putand fi “jucata” aproape pe loc.

L01

Daca in portofoliul multor producatori de naluci exista culoarea Redhead, noi va propunem Redtail, inspirati de faptul ca unii pesti prada (rosioara, babusca sau biban) au caudala rosie, iar atacul stiucii vizeaza de multe ori exact acest “semnal” vizual.

L03

In toamna, cand naluca ajunsese deja in varianta finala, am pescuit cu ea in cadrul Cupei Total Spinning 2011 organizata de APC21 la Snagov. Dintre 5 stiuci pe care le-am capturat in cele sapte ore ale mansei, una am prins-o la spinnerbait si patru la oscilanta aflata in teste. Dintre ele, doar una a fost punctabila, dar a fost suficient de “mare” (56cm) incat  am castigat – in premiera – premiul pentru cea mai mare captura. Intrucat am considerat intotdeauna ca acest premiu este doar o chestiune de noroc  in contextul in care se face punctarea in competitiile de spinning de la noi, numele noii naluci, care initial era REDTAIL, a fost “suplimentat” cu adjectivul LUCKY (norocos).

L02

Lucky Redtail a fost lansata in cadrul Expoaventuri 2012 – editia de primavara, iar succesul de care s-a bucurat a fost unul foarte mare. Am echipat-o cu ancora de vanadium, i-am atasat ochi 3D si am lacuit-o cu o rasina speciala impotriva coroziunii si a zgarieturilor. Sunem convinsi ca aceasta oscilanta nu va va insela asteptarile si speram sa fie la fel de “norocoasa” si pt. dvs.
Fir intins! Daca n-ati avut noroc, incercati un “Lucky Redtail”!

L04

INCEPUT DE SEZON… IN SUEDIA

In timp ce noi ne uitam pe fereastra si asteptam cu sufletul la gura vesti despre subtierea stratului de gheata, care parca nu vrea sa mai scada sub 50cm. pe lacurile din jurul Bucurestiului, prietenul meu Marin Roteliuc are parte de partide reusite la stiuca sau pastrav. Unde? In Suedia, o tara cu o temperatura medie a lunilor de iarna sub cea din Romania, si cu un nivel mai crescut al precipitatiilor pentru aceasta perioada. Asta teoretic. Sper ca 2012 va ramane exceptia care confirma regula.

mr01

Am primit in ultima perioada mai multe poze cu pesti de la Marin, dintre care mi-a atras atentia una cu un pastrav capturat cu o lingura “de stiuca”, si anume Crazy nr.2. Acum cativa ani, la prima excursie in Norvegia, una dintre gazdele noastre a fost foarte interesata de lingurile mari, inclusiv de modelele Gigant, spunandu-ne ca sunt foarte bune iarna la pastrav. L-am privit destul de circumspect, dar acum mi s-au confirmat spusele lui. Teoria cu raportul dintre resursele de energie puse la bataie de un rapitor pentru hranire in perioada de iarna si dimensiunea pestelui-prada imi pare mai reala decat oricand.

mr02

Incepand din toamna anului 2001 am un jurnal al partidelor de pescuit. E drept, nu e foarte complet, dar suficient cat sa observ ca pana anul acesta nu a existat niciun an in care sa nu ies nici macar o data la pescuit pana pe 3 martie. Sper ca aceasta situatie nu va mai dura mult si ca pana atunci prietenii mei stabiliti in Suedia ma vor delecta si cu alte fotografii cu capturi. L-am rugat pe Marin sa-mi trimita si cateva poze cu locatia, ca sa nu uit de tot cum arata o apa dezghetata. Apropos, am pescuit acolo la stiuca, biban si vaduvita in 2010 si nici prin cap nu mi-a trecut ca ar fi posibil sa prind si un pastrav.

mr03