JURNAL DE PESCARI | CU EUGEN SI PETRE GERMAN

SLIM

Depozitarea echipamentului precum si stocarea si organizarea nalucilor sunt aspecte ale pasiunii noastre carora trebuie sa le acordam importanta cuvenita. Pentru partidele de pescuit imi pregatesc din timp trusele, in functie de specia sau speciile vizate. Am adunat astfel peste 200 de cutii in care imi pastrez echipamentul: cutii concepute exclusiv pentru pescuit, cutii alimentare sau cutii de scule.

In toamna lui 2013 am intrat in posesia modelului SLIM de la Plastica Panaro. Remarcasem acest model din reclamele din TackleTrade si le asteptam de ceva vreme. Inca de la prima vedere am avut sentimenul ca rabdarea mi-a fost pe deplin rasplatita. Chiar daca pana acum produsele italienilor de la Plastica Panaro nu ma impresionasera cu absolut nimic, toate modelele pe care le stiam fiind modele “de duzina”, seria SLIM este una foarte reusita, fiind chiar si peste cutiile Versus ale japonezilor de la Meiho. Un design deosebit, materiale de buna calitate, trei feluri de plastic diferite pentru cutie, capac si inchizatori si o functionalitate crescuta.

Am optat pentru varianta mai mare, care are dimensiunile 276*186*27mm, fiind destinata depozitarii nalucilor de dimensiuni mici si medii. Modelul prezinta in interior 4 spatii care pot fi compartimentate in foarte multe feluri. In partea din fata, intre inchizatori, exista un compartiment ingust si de inaltime mai mica in care pot fi pastrate strune, agrafe sau alte accesorii. Capacul este transparent, permitandu-ne astfel sa vedem ce contine cutia fara a fi nevoiti s-o deschidem si prezinta pe partea din interior niste pliuri longitudinale care impiedica chiar si cele mai mici accesorii sa migreze din compartimente in timpul deplasarii sau in timpul depozitarii pe verticala.

Inchizatorile sunt realizate dintr-un material striat, functioneaza foarte bine si sunt dispuse in extremitatile partii frontale, prevenind astfel efectul de ridicare a colturilor. Spatiul dintre ele este conceput ca un mic maner, fapt ce permite extragerea cu usurinta a cutiei vizate atunci cand sunt suprapuse. Cutiile sunt fabricate in Italia si pot fi gasite la Arrow, distribuitorul Plastica Panaro in Romania. Pentru pescarii aflati in cautarea unor cutii de buna calitate pentru naluci sau accesorii, SLIM poate fi solutia ideala.