JURNAL DE PESCARI | CU EUGEN SI PETRE GERMAN

INTRE RECORDURI SI IDEI FIXE

La fel ca in fiecare din ultimii cativa ani, perioada de iarna cade ca un blestem asupra pescarilor de spinning care – vrand-nevrand- trebuie sa gaseasca solutii alternative de petrecere a timpului liber. Eu stau mai mult la calculator, si chiar daca nu sunt un utilizator impatimit de facebook, pe la mijlocul lunii decembrie mi-a atras atentia o poza cu o stiuca impresionanta a lui Liviu Biruta, cu atat mai mult cu cat era capturata pe lacul Mihailesti, probabil unul dintre cele mai pescuite lacuri din proximitatea capitalei, cel putin in ultimii vreo doi ani. Like!

 

Zilele trecute am observat ca autorul capturii mentionase intre timp si naluca prinzatoare… Spinnerbait Bertilure, lucru care m-a bucurat foarte tare. Spinnerbaitul se dovedeste inca o data o optiune inspirata atunci cand vine vorba de stiuci record, captura lui Liviu completand un sir foarte lung de astfel de reusite, unele dintre ele reprezentand inca recorduri personale ale pescarilor care le-au capturat.

 

Am intalnit de cateva ori in ultimii ani – in mod paradoxal, chiar la unii pescari cu pretentii- pareri cum ca spinnerbaitul ar fi o naluca potrivita pentru capturi multiple dar neinsemnate din punctual de vedere al dimensiunilor. Realitatea insa vrea sa-i contrazica o data in plus prin captura lui Liviu.

 

Capturarea unui rapitor record este in primul rand o chestiune de inspiratie si de sansa. Evident, daca pescuiesti intr-o apa in care densitatea de astfel de exemplare este mai mare, probabilitatea ca norocul sa-ti surada este mai mare. Pe langa noroc mai ai nevoie si de o tehnica buna de pescuit, de un echipament potrivit cu care sa reusesti sa aduci in barca o astfel de stiuca in cazul in care iti ataca naluca, si – poate mai mult decat orice – de o experienta indelungata pentru a putea pescui in locul in care un astfel de trofeu sta la panda, fara sa-l sperii, cu atat mai mult atunci cand pescuiesti in apa mica si intr-un lac unde presiunea pescarilor este foarte mare, cum este lacul Mihailesti.
Felicitari Liviu si la mai mare!

Sunt 3 comentarii la acest articol

calin bordos says:
01/25/2015

Salut! Nu vreau sa ma laud cu capturile mele insa, recordul meu la stiuca tot cu un spinnerbait marca “BertiLure” a fost prinsa. Personal m-am intalnit cu fratii Berti cand eu eram in concediu cu familia la Izvorul Muntelui iar ei iesisera la un antrenament cu barcile pe acumularea Bicaz. Si-au parcat masina langa cortul nostru…desi nu este important acest detaliu… Important e ca am primit cadou de la Petre German un micro spinnerbait ptr bibani, o naluca castigatoare care ma rog de fiecare data sa nu o pierd pe undeva! E nepretuita ptr mine! 🙂
Adevarul e ca niciodata din trusa mea nu lipsesc lingurile, rotativele sau spinnerbait-urile Berti!
Am o deosebita incredere in nalucile acestea hand-made!
Asta, ptr ca rezultatele nu se lasa niciodata asteptate si asteptarile inselate!
Felicitari maxime ptr aceste naluci!!!

Petre German says:
01/25/2015

Salut. Imi aduc aminte de intalnirea de la Bicaz de acum vreo doi sau trei ani. Aveati pe lanseta tot un spinnerbait Berti, dar mie mi s-a parut cam mare pentru Bicaz. Ma bucur ca ati avut rezultate si cu cel pe care vi l-am recomandat. 🙂

Rareș says:
02/01/2015

Frumos dom’le… Frumos!

Adauga un comentariu